УПОЗОРЕЊЕ:

Овај текст садржи неоспорне историјске чињенице које нису за узраст испод 18 година. Зато Вас молимо да га не читате у присуству малолетних особа.

За почетак развоја савремене порно индустрије се узима крај другог светског рата и оснивање две конкурентне порно продукције: источне-Савез Источних Сексомана и западне: Сједињени Западни Еротомани. Главна звезда источне порно продукције је био глумац под псеудонимом Баћушка, а главна звезда западњака, од тада до данашњих дана, чувени Ујка Сем.

За источну порно продукцију је било карактеристично да су снимали порниће са тачно дефинисаним сценариом од кога нико није смео да одступи. Ипровизације нису биле дозвољене. Главни глумац је увек имао најдужи текст и он је уједно био и режисер. Западњаци су их оптуживали да снимају филмове који обилују сценама невиђено бруталног секса.

Западњаци су снимали филмове са много слободнијим темама и практиковали су имровизације, али никад нису одступали од почетне идеје. Онај ко је требао бити ј.б.н, није могао избећи намењену судбину у оквиру датог филма.

Источњаци су се осећали довољно развијенима, па се нису трудили да шире даље своју продукцију, али су се трудили да одрже све своје глумце на окупу, по сваку цену. Западњаци су тежили експанзији и почели су да снимају, широм света, порниће који су били бруталнијих од источњачких. Чувена су њихова каснија остварења у Кореји, Лаосу, Камбоџи, Вијетнаму…

Савез Источних Сексомана такве поступке доживљава као тешку провокацију и 1962. године бродовима шаље на Кубу опрему за изградњу огромног порно-бисокопа, чије би се пројекције могле гледати са обала Северне Америке. Забринут таквом реакцијом, Ујка Сем је је обећао у име Сједињених Западних Еротомана да неће више снимати ван својих студија, па је источна порно продукција одустала од изградње биоскопа на Куби. Након Кубанске кризе Ујка Сем је мало апстинирао, па је онда навалио да снима по целом свету. Снимао је порниће свих класа и категорија. Западњаци су захваљујући њему полако постајали главна сила у светској порно индустрији.

Још једном је се Савез Источних Сексомана осетио испровoцираним и то од стране својих глумаца, па су 1968. су упали у прашки студио и демолирали га, јер су неки глумци планирали да раскину уговор са њима и склопе нови са Сједињеним Западним Еротоманима.

Пошто су схватили да заостају за западом, источњаци су 1979. године покушали да прошире своју порно продукцију и на Авганистан, али су њихови глумци имали проблема са потенцијом, па је снимање трајало исувише дуго и зато су одустали од те идеје.

Њихова порно продукција је почела да стагнира, због опадања гледаности својих филмова. Коначан крах су доживели 1991. када је њихова, тадашња, главна порно атракција сама себи одсекла полни орган, непрописно рукујући косилицом за траву.

После тога инцидента, највиђенији глумац у Савезу Источних Сексомана, који је имао полни орган, оснива Заједницу Корисника Вијагре, која се сматра наследником Савеза Источних Сексомана, али није ни његова „бледа сенка“.

Сједињени Западни Еротомани остају доминантна светска порно продукција.

Међутим, у време распада Савеза Источних Сексомана, на Блиском истоку се појављује један независни порно-уметник, контроверзни Острашћени Миладин. Покушавао је да се наметне као нови значајан фактор у свету порно индустрије са више мањих остварења, али му није полазило за руком. Снимао је филмове који нису били по укусу западњака.

Мало касније, 1993. године, појављује се још једна нова порно продукција – Еротска Унија. Она сваким даном постаје све развијенија и многи глумци маштају да буду њени чланови, па пристају на снимање свакојаких сцена и гадости, само да би потписали уговор.

Значајан догађај у светској порно индустрији је се десио 11. Септембра 2001. године када је Острашћени Миладин упао у порно студио у Њујорку и снимио сцену бруталног секса са две близнакиње. Толико добро им је радио „оно“, да их је „сравнио са земљом“. Захваљујући томе, постао је светска порно-атракција.

Ујка Сем је то доживео као највеће понижење у својој порно каријери, па је кренуо да снима порниће широм света, не бирајући локације и партнер(к)е. Рекао је: „Ако он сме да снима на мојој територији, поред мене живог-онда ћу и ја да снимам „где год ми се дигне“. И боли ме ћоше за мишљење фимских критичара!“

Почео је невиђену хиперпродукцију порнића, па је њихова гледаност почела нагло да опада. Оптуживали су га да је претерао. Претила му је криза популарности. Да би избегао такав развој догађаја, 2008. године за функцију свога главног дублера ангажује црнца.

Острашћени Миладин је настрадао 2011. године у тучи коју су изазвали Ујка Семови порно-статисти.

Наша порно индустрија је слабо развијена и неугледна. Воде је људи који више брину о томе да украду неки реквизит или еротско помагало из студија, него да сниме неки квалитетан порнић. Сам назив наше порно продукције („Јебе луд збуњеног“), асоцира на неразвијеност и заосталост. Тежимо да постанемо чланови Еротске Уније и надали смо се да ћемо то ускоро постати. Многи чланови наше порно-асоцијације су, већ, дуго без ангажмана и надају се да ће наћи „ухлебљење“ у Еротској Унији.

Међутим, после састанка наше најпознатије звезде Боре Пастува и највеће звезде Еротске Уније- Челичне Анђе, ствари су се искомпликовале. Пре састанка, Бора Пастув је најављивао да ћемо ускоро постати чланови Еротске Уније и да он има у плану снимање „врелих“ сцена са Челичном Анђом, одмах након приступања Еротској Унији. На жалост, током састанка Челична Анђа је рекла да се сви наши глумци морају доказати, па нас, тек онда, Еротска Унија може примити у своје чланство. Конкретно, наши глумци би морали да сниме неколико пробних, нижеразредних филмова у којим би тумачили улоге које им одреди Еротска Унија. Њему би, као нашој највећој порно звезди, Анђа дала споредну улогу у свом новом, високобуџетном филму. По том плану ЕУ, сви наши глумци, изузев Боре, би тумачили улоге робова по којима „домино даме“ уринирају у паузама бичевања, а наше глумице би снимале „анимал-порниће“ са дивљим животињама. То је било супротно Бориним очекивањима, али је, ипак, рекао да је то за нас „у реду и прихватљиво“, а за њега „велика част“ и љубазно је се смешкао, све док му Анђа није рекла да му је у свом новом блокбастеру наменила улогу пасивног хомосексуалца. Умало се није онесвестио. Прекинуо је састанак под изговором да му је „пао шећер“. Преговори су пропали „до даљњег“, а главне звезде нашег порно-неба су дале заједничко саопштење: „Ми смо знали да нас у Еротској Унији очекује жестоко ј…ње, али овако нешто нисмо очекивали. Затварамо се у студио, али не да би снимали, већ да осмислимо нову заједничку стратегију, пошто је стара пропала.“

Шта ће даље бити – видећемо!

Лајкујте нашу фан страницу! :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.