Tako vam je to u životu. Sve što je lepo, brzo prođe.

U početku ste mladi i jaki, čini vam se da možete zemlju da okrenete naopačke. I, dok dlanom o dlan, eto je starost. Tada kreću ona pitanja: „Zašto nisam ovo…?“, „Zašto nisam ono…?“, „Zašto nisam ovu…?“, „Zašto nisam onu…?“

Tako je i kod naših petlova.

Matori petlovi kod nas kao prevozno sredstvo uglavnom koriste bicikle. Bicikli su korisni po više osnova. Jeftini su, lako se održavaju, ne troše gorivo, a i održavaju telo u kondiciji, poboljšavaju cirkulaciju i blagotvorno utiču na ceo organizam. To su, ukratko, najčešći motivi da matori petao počne da koristi bicikl.

Ovih dana je našu zemlju potresla priča o sukobu jednog matorog petla, sa jednim mladim petlom šiljokuranom. Izvori su neusaglašeni. Jedni kažu jedno, drugi pričaju drugo. A, jedino je sigurno to, da je matori petao završio na patosu, a mladi šiljokuran u zatvoru.

Tumačenjem različitih izvora došlo se do zaključka da je matori petao, vozeći svoj bicikl, ždraknuo jednu mladu koku i nešto joj dobacio. Komentar sigurno nije bio baš najpristojniji, što je mladoj koki jako zasmetalo i povredilo njena osećanja. Brže bolje je otrčala kod svog zaštitnika, mladog pevca šiljokurana, i ispričala mu za skandalozni događaj.

Šiljokuran, šta će – kud će, morao je da odbrani čast svoje koke, a bogami i svoju čast. Kako bi ga posmatrali ostali šiljokurani i druge mlade koke ako bi prešao preko svega? Zaista, nezavidna situacija.

Rešio je da uzme stvar u svoje ruke, seo je u svoj nabudženi auto (takve automobile, inače, voze svi šiljokurani), i pojurio da traži matorog petla.

Presreo ga je posle kraće vožnje, i zaustavio da malo popričaju. Šiljokuran je pokazao izuzetnu rečitost. Matori petao je već posle druge reči popio patos i ostao da leži na asvaltu.

Ceo slučaj su zabeležile sigurnosne kamere obližnjeg kokošinjca i policija je imala lak posao. Šiljokuran je sada u zatvoru zbog prebijanja matorog petla. Policiji i medijima je izjavio da je to učinio u afektu. Dugo mu traje afekt, kad je stigao da sedne u auto, vozi po gradu, pronađe matorog petla… Policajci i nisu neki psiholozi, nisu imali razumevanja za šiljokuranovo afektivno stanje, pa su ga odveli u ćorku. Možda je to i dobro za mladog pevca. Sad ima priliku da u zatvrou stekne reputaciju, pa kad izađe, biće još veći delija.

A, matori petao nek razmisli da li je zdravo u njegovim godinama juriti za mladim kokama. Sad je jeftino prošao, samo sa modricama i blažim potresom mozga. Da je kojim slučajem koka bila slobodna, mogao je da ostane i bez para i bez glave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.