Нашао сам решење за наше друштво! Како искоренити криминал, смањити државни апарат, смањити порезе, смањити банкарске камате, како успоставити боље и сигурније друштво – и то све у једном потезу!!! А, не! Aко сте помислили да сам марксиста и да сам присталица тезе о одумирању државе – погешили сте. Нисам поведен ни анархијским идејама о потпуном безвлашћу.

На овим нашим просторима никакви либерални начини управљања друштвом нису пролазили добро ни за владара ни за поданике.

Да не дужим, управу овом земљом треба да прузме мафија. И то не ова наша него она права, сицилијанска. И ови наши су потекли из редова нашег народа тако да су превише алави, а и сваком нашем човеку драже је парче власти од било чега.

Тако лепо ми да замолимо Сицилијанце да дођу мало код нас. Ма, шта мало, нека дођу бар на једно 500 година као и Турци. Па када покваримо и њих сами ће да побегну, а после нека се нађе неко други ко ће да разбија главу са нама оваквима какви смо.

У мафији се зна ред. Зна се ко је главни и чија је команда извршна. Значи има један главни баја кога сви слушају. Ко не слуша, зна се, добије бетонске ципеле па на мост. Нема везе да ли је припадник народа или мафије. Што значи – неће бити потребе за затворима. И Турци су имали сличан начин владавине, ко не слуша султана добије катул ферман (задавити ђубре свиленим гајтаном). Додуше овај други начин је више еколошки, нема загађења река. Уз овакво смањење државног апарата биће боље. Нема потребе за парламентом и осталим глупостима. Нема више агенција за све и свашта.

Ако мафија дође на власт неће бити потребе за ни за полицијом. Проста ствар, ко ради против власти добије бетонске ципеле. Мафији дај онолико колико траже, а никада нису алави да узму превише јер знају да је боље имати редовне месечне приливе по мало него огулити народу кожу па да се побуни. Ко плати мафији рекет тај је заштићен од њих самих али и од других. Значи – платиш мањи порез, ради и нико не сме да ти смета. Нико не сме да ти угрожава бизнис ни сигурност. Мафија чува своје предузетнике. Ко хоће да се бави бизнисом лепо оде и пита великог бају где и чиме може да се бави. Добије своје место под сунцем па нека ради. Део прихода да мафији и сви мирни. Тако да нема места више ни за тржишну инспекцију, пореску, сокој и остале дерикоже.

Ко покуша да наплати нешто преко тога – БУЋ!

Проблем Косова био би решен врло брзо. Албанска мафија и ова наша -увезена, би се очас посла договориле око поделе територија. Можда би одлетела нека глава али бе се народ брзо умирио. Њих није брига ко се клања, а ко крсти. Само ти лепо плати свој део и ради.

Проблем педофила и остале гамади би био јако брзо решен. Сви знамо како они данас пролазе по затворима. Само би то сада било још лакше решено – ципелице па БУЋ!

Министарство иностраних послова би такође било сувишно. Ни једна земља није успела да победи мафију, тако да не би никоме пало на памет да нас нападне. Значи са свима у пријатељским односима. Колико би то пријатељство било искрено није битно. Важно је да са свим комшијама будемо у добрим односима. Самим тим и Министарство одбране је непотребно.

Тајна служба би такође била непотребна – мафија има своје доушнике који раде из задовољства, не због новца – још један трошак мање.

И тако би све било лепо док се не би нашао неко много паметан па да народу прода причу о националном поносу или слободи. И онда, ајд, Јово наново!!! И тај ко би довео народ до слободе дошао би на власт, а она је слатка, па помути човеку памет и тако у круг…

Прасе Драгиша

By prase dragisa

prase kao pase niko na njega ne obraca paznju ali...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.