Влада би требало данас, евентуално сутра, да се изјасни о гаранцијама које тражи суд из Хага, а везане за привремено ослобађање Војислава Шешеља.

Вероватно сте приметили како медији „штуро“ извештавају о овој теми. Јасно је да их „неко“ спутава да пишу о евентуалном доласку Шешеља, пошто такав сценарио многима не иде на руку.

Можете да се слажете са Шешељем или  да се не слажете, можете да подржавате његову сулуду идеју Велике Србије или не, али верујем да сви сматрате да ова тема заслужује више пажње у медијима.

Из многo разлога заслужује.

Ако можемо да читамо о томе како је Наташа Беквалац оставила дете Данилу да би поквасила ону ствар на Ибици, или о љубави Станије и Филипа, зар не би требало јавност обавештавати о дешавањима у борби човека који је изгледа на корак од победе над хашким трибуналом. Не мора чак ни да буде победа, довољно је што их је „добрано“ намучио и у сваком смислу учинио смешним.

Влада ће се, као што рекох, данас или сутра изјаснити. Они би најрадије да се не изјасне, али морају јер су, како наш народ воли сликовито да каже, муда у процепу! Сигуран сам да би и једни и други (и ови из Хага, и ови наши…) волели кад би Шешељ умро! За Хаг би то значило крај мукама у процесу који су довели у ћорсокак, а за нашег премијера и председника „скидање камена с’ врата“!

Радовао би се таквом епилогу сигурно и Небојша Стефановић. Питате се зашто?!

Да ли знате да је Војислав Шешељ важио за најопаснијег ловца на лажиране, односно „плагиране“ докторате. Током осамдесетих, замерио се тадањој комуњарској буџи и првом човеку БиХ, Хамдији Поздерцу, обелоданивши да је његов штићеник, Бранко Миљуш, плагирао докторат. Дигла се тада велика прашина па је обрачун добио политички епилог. Дебљи крај је извукао Шешељ, који је избачен са факултета и осуђен на робију. Његове активности су представили као „покушај српских снага да се дестабилизује политички врх БиХ“.

Познат је и случај доказивања плагирања докторске дисертације универзитетског професора Стевана Лилића, о чему је Шешељ чак написао и књигу.

Да се закључити да би Стефановићева докторска дисертација за Шекија била „мачји кашаљ“.

Остаје да видимо шта ће се дешавати за дан -два, можда пет, можда сто…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.