Претходних дана је једна вест јако узбуркала страсти у Чудесној Шуми. Наиме, најављено је да животиње више неће моћи да се служе својим возилима као до сада. Убудуће више неће моћи по шумским путевима да се крећу којекакве шклопоције сумњивог порекла и техничког стања. Решено је да се иде у корак са Шумском Унијом, чије чланице, већ одавно, користе возила новије производње.

Управник Чудесне Шуме, иначе вук,  и његови помоћници, решили су да уведу ред у ову област и да се ствари изведу на чистац.

Најављено је да ће, убудуће, свако возило старије од петнаест година, двапут годишње морати да се подвргне детаљном прегледу од стране овлашћеног предузећа. Планирано је да то буде детаљан и озбиљан преглед, после кога, неће бити сумње у (не)исправност возила. Трошкове прегледа би сносили, наравно, власници возила.

Изгледало је да ће све глатко проћи. Медведи, вукови и лисице су се договорили да не дижу ларму, јер свакако користе возила чија је старост до пет година. Дивље свиње и јазавци су, такође решили да се не буне.

Међутим, веверицама и мишевима та уредба никако није одговарала. Зна се да те групе никад не користе возила млађа од двадесет година. Уз то, веверице су група са најнижим и најнесигурнијим примањима.

Управа шуме се првих дана није оглашавала. Сматрало се да веверице и мишеви немају неки значај, нити су утицајни и да их треба игнорисати. Међутим, Управник шуме је другачије размишљао. Свестан да га исти мишеви и веверице, већ шест година бирају за Управника и држе на власти, решио је да се ипак мера не примењује. Подметнуо је свог поданика, задуженог за безбедност, да јавно каже како двоструког прегледа возила неће бити.

Овај потез Управнику је донео додатне политичке поене. Наиме, веверице и мишеви сада мисле да их је управа на челу са Управником ослободила намета. Заборавили су, да намет, у ствари, није ни постојао, већ да се само причало о његовом увођењу.

Било како било, становници шуме су задовољни, веверице и мишеви поготово. А, Управник је увећао свој углед и подршку код становника.

Једино, мало незадовољста постоји код вукова и медведа, који Управнику замерају што на положаје поставља искључиво магарце и овнове, али, то је нека друга прича. Пред Чудесном Шумом је свакако светла будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.