Последњих дана води се велика полемика шта ће бити с пензијама које су умањене најстаријим нашим грађанима. Да се подсетимо пензије се од новембра 2014. године исплаћују тако што су примања између 25.000 и 40.000 динара умањена за 22%, док је износ пензије већи од 40.000 динара умањен за 25%.

За укидање ове мере зелено светло дао је ММФ, међутим, председник, премијерка и Влада Србије су против овакве одлуке. А, и зашто би вратили пензије на старо, кад политика узимање стеченог од пензионера по неколико хиљадa евра до сад овим мерама, уз давање два пута по 5000 динара помоћи истима пред изборе даје резултате.

Пензионери знају да их ММФ не воли, знају они, да их ни опозиција не воли и знају они да једино председник Вучић мисли на њих, да им не преливају буђелари као фонтана на Славији. Прозрели су наши пензионери намеру ММФ-а да враћањем пензија на старо желе да унесу немир међу њих, да их бољи живот удари у главу попут сунчанице и окрену леђа нашем вољеном председнику. Схватили су да је ово још један покушај Сороша да сруши Вучића. Додуше знају пензионери да Сорош изводи на ручкове, вечере нашег председника, али знају и да наш Александар одбија да једе шницле, кавијаре, одбија да пије вина, коњаке, шампањце, чак одбија и да спава у хотелским собама, него по подовима, и то само ако баш мора да прилегне.

И зато су пензионери једногласно послали поруку премијерки Брнабић да не желе да им се врати отето, не желе ни они да једу шницле, пију млеко, неће куповати књиге, изводити унуке у позоришта и биоскопе, него ће и даље јести мрвице, пити воду из фонтане док се не заврши водовод у њиховом месту за две, највише две и по године и гледати у породичној атмосфери председника где све сади камене темељце по земљи Србији на тв Пинк и тв Хепи, а током реклама ће читати Информер. Неће дозволити да тамо неки страни плаћеници сруше Вучића, јер они нису домаћи издајници и поручују том ММФ-у да све могу да им узму, само Вучића да им оставе. Знају они да њих само Вучић воли, јер ето јесу пензије умањене али зато више не живе у мраку, сад имају расвету у престоници до дугодневнице, а онда током јесење равнодневнице се поново поставља и сад на миру председник може и код нас да разгледа књижаре у 2, пола 3 ујутру, не мора ићи чак до Њујорка. Више не морају куповати новогодишњу јелку, јер им је власт подарила најскупљу у свету.

Ускоро ћемо добити на десетине фонтана, па ће пензионери на њима моћи да се расхладе током летњих дана, а под јелком ће се зими грејати. Знају пензионери да само Вучић мисли на њихово добро, на здравље и срећу, али им се он ипак јавио преко малих, средњих и великих тв екрана и казао да његови родитељи тешко живе с пензијама од по 70 000 динара, али да се он бори да сваки, па и онај с 20 000 динара може да купи чоколаду. Додуше председник није прецизирао да ли ће им остати за рачуне, намирнице, одећу, лекове, бање, али бар ће слатко уживати док чекају бољу будућност. Знају пензионери да њих кад председник пљачка да их пљачка с љубављу и зато се они и пензија одричу само Вучића не.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.