Да ли сте чули причу о Супер Фарми? Супер Фарма је најмодернија фарма свиња у окружењу. Опремљена је најсавременијим справама и помагалима каква нема ниједна фарма на свету. Постоји, већ, тридесетак година. Кажу да је та Фарма прави рај за свиње. Свиње тамо не живе у класичним оборима који заударају на свињски измет, већ су распоређене по климатизованим салама и канцеларијама. О њима се брине кудикамо више него о обичном свету. Штавише, обичан човек може да се сруши на сред улице и питање да ли ће неко притрчати да помогне. У најбољем случају, стићиће хитна помоћ после 45 минута, да констатује смрт, а после тога случај преузима неко погребно предузеће.

Поменуте свиње су под константним надзором свих могућих служби. Животно и здравствено су осигуранe, имају све могуће привилегије и имунитете, тако да могу безбедно да се баве својим свињаријама.

На Фарми може да борави само најбољих 250 свиња које та земља има. Свиње се бирају на сваке четири године, и за то време морају да оправдају свој избор за боравак на фарми. Главни задатак сваке свиње, од кога зависи да ли ће  остати на фарми и после четири године, је у ствари веома једноставан. Свиња просто треба да буде свиња и да се што боље докаже у тој улози. Као што сам поменуо, Фарма може да прими само најбоље примерке из земље, тако да изабраници једноставно морају да буду супериорни примерци свињске сорте.

Супер Фарма је уређена тако да њом влада врховни вепар, неприкосновени и доминантни Алфа Вепар. Под његовом директном контролом је топ менаџмент Фарме, то јест њен управни одбор, чији су чланови такође пробрани примерци, без обзира на пол.

Временом су свиње са фарме почеле да усвајају понашање људи. Прве такве промене су забележене још 1991.године. До данас је понашање свиња еволуирало до  неслућених размера. Данашње свиње са фарме носе одела, користе смарт телефоне, хране се у ресторанима Фарме и имају богат друштвени живот. Није редак случај да се вепрови са Фарме, па и они који претендују да постану њени чланови, отворено набацују женама.

Један од вепрова из јужног дивизиона, звани Бутка Помија, спопадао је десетине жена, приморавши их на противприродни блуд. Надлежне институције желе нешто да предузму али нису сигурне на који закон да се позову. Да ли на Закон о кривичном поступку или Закон о добробити животиња. Елем, Бутка вешто користи конфузију правосудних органа, тако да ће извесно случај застарити, а он вероватно постати нови члан Фарме у наредном свињском циклусу.

Међутим, не би то био изолован случај.

Пре неколико година догодио се инцидент, када је вепар из топ менаџмента фарме, звани Геџа Ћерамида, сексуално узнемиравао новинарку која је дошла на Фарму да сними прилог о пуштању у рад савремене просторије за парење свиња. Ђерамида је после инцидента, на изненађење ветеринарског удружења, чак, похваљен од стране Алфа Вепра. Алфа Вепар је истакао Ћерамидине свињске и другарске вредности, које не могу бити девалвиране због овог немилог, али наивног инцидента који, свакако, није смео да се догоди.

Но, све су то несташлуци који неминовно прате развој сваког демократског друштва, па и овог свињског, са Фарме. Неће, ваљда, пар десетина незадовољних жена и понека џангризава новинарка да уништи плодове тридесетогодишњег труда.

Последњих неколико година, почев од доласка на власт актуелног Алфа Вепра, Фарма бележи изузетне резултате и крупним корацима гази ка чланству у Еврпском Друштву Свиња. Добре резултате потврдиле су и реномиране европске организације попут „Европског сатева за развој неразвијених свињских друштава“ и „Међународног удружења за кастрацију вепрова“. Непроцењива је и помоћ домаћих невладиних организација међу којима се посебно истиче „Удружење крмача хелсиншког педигреа“.

Ако се настави овим темпом, Супер Фарма ће брзо постати водећа и у свету, а не само у региону. Само нек су свиње сите и на броју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.