Пројекат „Сигурна женска шума“ је ушао у завршну фазу реализације.

Јуче (из безбедоносних разлога Вам не можемо рећи доба дана) је кренуо први конвој од три камиона који је одвезао први контигент жена и деце у „Сигурну женску шуму“. После утовара, а пре поласка, храбри возачи (јер, само такви су кадри да се упуте у шуму пуну вукова, наоружани само комплетом за прву помоћ кинеске израде) су се почастили ђаконијама које им је послала Влада наше земље, а купљене су средствима из задње транше кредита којег смо добили од ММФ: гајба пива, три пута по 300 грама паризера, три кесице од 100 грама лајт мајонеза и три половине векне хлеба, пресечене „попреко, за сендвич“.  Од иностраних невладиних орагнизација које се боре за права жена су добили по један примерак најновијег броја мушког часописа „Плејбој“ на енглеском језику.

Наши хероји су од свега тога задржали гајбу пива, а паризер, хлеб и мајонез су уступили народним кухињама широм наше земље. Примерке „Плејбоја“ су поклонили библиотеци једног старачког дома, јер како кажу, упознати су са проблемом малог фонда књига у нашим старачким новинама, а пошто у старости вид слаби, па је лакше гледати, него читати, овај часопис је као створен за тај узраст.

Иначе, вожачи Спасоје, Мирко и Рајко су одабрани између 2837 кандидата због симболике својих имена и зато што нису инсистирали на техничкој исправности возила којима ће управљати током ове тајне акције од националног интереса.

Најзад смо и ми остварили нешто, чиме можемо парирати „Аполу 2“, а Армстронг, Колинс и Олдрин изгледају као „сека-Персе и млакоње“ у односу на Спасоја, Мирка и Рајка! На Месецу, шта год да урадиш, улазиш у историју. Тешко је на Земљи стећи славу. Јака ми ствар – скакутање по Месецу. С обзиром на то да му је сила гравитације никаква, то и није неки подвиг. Кад неко скаче по површини Земље, одмеравају га да ли је луд, а кад скаче по Месецу, он је „задужио човечанство“! Али, нека: сваком дође својих пет минута! Америма је успело да оду на Месец, а нама да паднемо с Марса и населимо Сигурну женску шуму! Само напред, момци! Ушли сте у историјске читанке, а и ми са Вама!

Задружни коњ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.