Vučkov recept

Свака слатка торта има своју причу. Тако и ова „реформа“, далеко најпознатија српска прича, тј. торта, има свој историјат. Спада у народне торте, јер је настала пре отприлике 25 година, када наш јадни народ није имао велики избор хране као данас, па је морао да гута то што је тада било на „менију“. Тада се један млади „реформатор“, спаситељ, досетио и скоро ни од чега направио ову јефтину причу, односно торту и назвао је – реформа. Ево и рецепта:

Састојци:

Маса: 7,5 милиона „желе“ бомбона

Фил: со, бибер, уље, чемер, јад, мед, млеко

Припрема:

Прво треба пролупати и уситнити масу. У уситњену масу мутити чемер и јад, константно, сваким даном, да се маса, чемер и јад сједине. Сједињавање зависи од чврстоће масе, али у већини случајева не треба више од 10-15 година. Док се чемер и јад мути, у пролупалу масу по потреби просипати мед и млеко. Када се све то сједини, „реформа“ је готова – ал’ за мало. Све што треба да се уради је, да се таква маса остави на тихој ватри да се пече док не набубри. Кад скоро скроз набубри, пре него што пукне, намазати је већом количином меда и млека, да се мало опусти и охлади, а онда због лепљивих руку (од меда и млека) дати неком другом да дода уље на ватру, да је соли, да је маже, да је бубри и да је на крају забибери. Такву масу, најлепше је сервирати испод неког дрвета. Може, на пример – испод једне крушке. Делује егзотично, зар не?

By german

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.