Вероватно сте имали прилике да прочитате у електронској и дневној штампи мистериозни назив „партијски бот“. Да покушамо стручно да појаснимо значење.
Ако покушате да пронађете објашњење термина „бот“, односно „интернет робот“ видећете да је то програм који аутоматизује неке процесе, односно, симулира улогу човека. Ако вам на пример фали играч у тексас покеру, компјутер је тај који може да замени правог играча. Ако играте онлајн менаџерске игрице, рецимо фудбал… Деси се да водите тим у лиги у којој немају сви тимови своје менаџере, тада улогу недостајућих менаџера преузима рачунар – робот односно бот.
Ако вам је мало јаснија суштина термина „интернет бот“ можемо да покушамо да објаснимо значење појма „партијски интернет бот“.

Као прво, партијске интернет ботове поседују политичке странке.
Партијски интернет бот није класичан компјутерски програм који је направљен да првенствено помогне корисницима интернета. То је живи ентитет, кога је логичније сврстати у групу компјутерских вируса. Из разлога што је партијски интернет бот, као што смо поменули, живи ентитет, сврставамо га у групу „биолошких компјутерских вируса“. Овај „програм“ је такође направљен да „помогне“, али да помогне само политичкој странци која га поседује. Његова првенствена улога је да коментарише вести електронских медија или постове са социјалних мрежа на начин који одговара странци и тиме замагли или да лажну слику расположења јавности!

Друго, за производњу партијског интернет бота нису потребни програмери. Њих производе политичке странке тако што их доводе у своје редове, где добијају бесплатну обуку за начин свог деловања.

Треће, обука! Обука партијског интернет бота  се назива „партијска ментална иницијализација“. Обука обухвата примарно ресетовање мозга и партијску индоктринацију, кроз коју се будући бот упознаје са циљевима странке и прихвата странку као једину исправну. Идеологија странке, заправо, није толико битна. Важно је дефинисати понашање бота у ситуацији када је странка на власти и у ситуацији када странка припада опозицији. Даља обука партијског бота подразумева учење и усвајање прецизних упутстава како коментарисати вести објављене на интернет сајтовима, а да коментар и сама вест иду у прилог странци. Ако вест, на пример, говори о смањењу социјалних давања за труднице, добар партијски бот би требало да уз одговарајуће име (nick) остави и одговарајући коментар. То би, отприлике изгледало овако:

Име:
Иван – Петроварадин

Коментар:
Свака част за нову владу! Овај потез је одличан зато што ће довести до уштеда у буџету и значајно ће утицати на смањење незапослености самохраних мајки!

Четврто, утврђено је да су најбољи кандидати за партијске интернет ботове незапослени млади људи старости од 25 до 34 године.  Из те демографско-социјалне групе готово увек излазе првокласни партијски ботови. На странци је да их обучи, индоктринира и обећа посао када докажу лојалност.

Пето, пребивалиште интернет бота је интернет, док пребивалиште партијског бота није јасно дефинисано. Најчешће су то партијске канцеларије са доступним интернетом или интернет кафеи. Примећено је да је број партијских ботова обрнуто сразмеран са нивоом благостања у земљи, као и да је у директној сразмери са нивоом незапослености.

Шесто, партијске интернет ботове поседују све странке. Без изузетка. Без обзира да ли је странка на власти или у опозицији. Број партијских интернет ботова које поседује нека странка је сразмеран величини саме странке. У сваком случају их има пуно.  Тренутно у нашој земљи постоје „армије“ партијских ботова!

Надамо се да смо успели да појаснимо значење термина „партијски интернет бот“. Треба можда поменути да је ово занимање постало популарно кад је интернет постао доступан широким масама.

Важна напомена!
Код ове групе компјутерских вируса не помажу антивирусни програми!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.