Јутрос сам се пробудила са једном генијалном идејом, која ће решити све моје егзистенцијалне проблеме. Нисам од оних који верују од снове и чим се пробуде прелиставају сановник. А ништа нисам ни сањала, само сам отворила очи и она је била ту! Док сам се умивала и облачила, помислила сам:

“Како се само раније нисам сетила овога!?’

Нисам хтела да губим време. Најпре сам јавила шефу да не могу да дођем на посао (не знам ни сама шта сам у еуфорији слагала, али деловало је). Затим сам отишла у банку, једну од оних што брзински одобравају кеш кредите. За мање од два сата имала сам у рукама 5000 евра, па сам се упутила у Општину код мог школског друга. Он је тамо начелник неког сектора, и познаје све кога треба познавати, па може да ти заврши сваки посао док кажеш “пиксла“. Рекла сам му да хоћу да региструјем фирму.

-Немаш бриге, док попијемо кафицу биће све готово! Кажи ми колики ти је почетни капитал и за коју делатност се региструјеш?

-Паааа, рецимо, увоз и дистрибуција канцеларијског материјала. А почетни капитал биће 3000 евра.

И, заиста, још нисмо ни попили кафу, већ је све било готово. Па, нисам ја њему џабе писала саставе из српског и шапутала кад је одговарао.

-Сад само иди код мог шурака у Агенцију за привредне регистре да добијеш ПИБ и да отвориш рачун. Видимо се.

И ту формалност сам брзо обавила, па сам отрчала у “Политику“ да дам оглас.

“Згодна црнка, 90-60-90, образована, слободна, ситуирана, власница приватне фирме, тражи младог, способног и амбициозног политичара, ради пословне сарадње.“

Шифра: ОЛИВЕР

Сада ми само преостаје да чекам. Писаћу вам догодине са кајманских острва.

By skriboman

Рођена у Пожаревцу, где је завршила средњу школу, Гимназију Јован Шербановић. Студирала на Филолошком факултету Универзитета у БГД, одсек за славистику, група за руски језик и књижевност. Дипломирала 1990. Радила у средњој техничкој школи у Костолцу. Од 1997. живела у околини Сремске Митровице и радила као професор у Митровачкој гимназији. Бави се писањем, била члан књижевног атељеа при Дому културе у Пожаревцу. Бавила се глумом и била помоћник редитеља у пројекту Драгог Ивића ''Крчма Последња шанса пре Љубљане'', а на смотри аматерских позоришта у Сремској Митровици (1999) добила награду за режију представе ''Добро јутро, лопови'', као и награду за сценски говор. Радила као наставник руског језика у ОШ ''Сава Шумановић''у Ердевику. 2012. вратила се у родни Пожаревац. Члан је редакције часописа и едиције ''Браничево''. Преводи са руског. Заступљена са неколико песама у зборнику ''Белег'', књижевног клуба Браничево, који делује при пожаревачком Центру за културу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.