Када се појавило чудо технике, звано телевизија, западни део света је то препознао као фино сретсво за забаву. Од посла, уморном човеку -пуштана је путем телевизијских таласа, лака забава. Мора човек да се мало опусти после рада.

У социјалистичком делу света, телевизија је препозната као сретство, које ће послужити образовању. Маркс је предвидео 8 сати рада, 8 сати образовања и 8 сати спавања. И зато су, на пример,  у СССР-у, по завршеном послу, пролетери гледали оперу или балет. Балет је иначе популаран у Русији. Руси имају и чувени Баљшој театар (Большой театр), који је изнедрио многе чувене балерине и балетане. И тако…ТВ програм им и није био лош. Можда досадан, али лош не. На крају крајева, култура се, изгледа, мери количином досаде коју донесе. Што је досадније, то је културније. Будите искрени, када сте довровољно гледали балет и забавили се?

Код нас је ситуација другачија. На телевизији нема, ни фине лаке забаве, ни балета, а што се тиче распореда 8+8+8 сати, Маркс се ‘’преврће у гробу’’ (не знам да ли да поменем, да нема ни новца за уживање у театарској култури – боље да не помињем…). И шта сад? Како забавити народ? Како просветити народ без балета? Србија је између истока и запада нашла фантастично решење! Сваки грађанин ће зими бити балетан или пантомимичар.

Како? Просто!

Све што је потребно обухвата следеће: пустити снег да пада и не чистити улице и тротоаре. На леду изводимо пируете, а врло опрезно и грациозно ходамо. Понеко се, као ја, окуша у пантомими, па опонаша пингвина. Некоме је дража драма и зато хода неустрашиво коловозом у стилу ослободиоца града; а неко грациозно скакуће са острвца сувог асфалта, на острвце неизгаженог снега, у стилу Нижинског. Видите да је добро имати лед свуда по путевима.

Лепше је с cool – туром!

By prase dragisa

prase kao pase niko na njega ne obraca paznju ali...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.