Градбел 27.07.-

“Изгледа да је неписано правило у овом нашем сектору да се о „нашим белим медведима“ не говори ружно у јавности“, овако је започео своју исповест директор Центра за параполитику Поп Драган за лист Тудеј.

Сукоб у организацијама НВО (нисмо више обични) дивља већ данима, а све је почело са донацијом од преко 3 милиона долара за пројекат РЕКТУМ. Циљ пројекта РЕКТУМ је још једно дубинско увлачење спонзорима и промоција митова најнапреднијих земаља, без којих Јутутунија нема алтернативу. Међутим у току расподеле средстава поједине НВО су овај пут остале кратких рукава што је довело до великих сукоба код ових необичних или НВО индивидуа.

“Да, кинта је код мене, остали могу да ми пљуну под прозор“ изјавила је Млаташа Кадић “и не знам шта сте дигли толику фрку, мислите да у Јутутунији може да се преживи са 3 милиона долара за годину дана? Знате ли колико кошта потрошачка корпа и да су шкампи и страна вина поскупела, а тек храна за псе, мој Рекс од када је видео најновију рекламу не једе ништа осим Vishes“ озлојеђено наставља наша саговорница.

Миленко Дртина, један од припадника НВО касте, тврди да је шапе на најновију донацију ставила Млаташа Кадић и њена екипа. “Она само мисли на страна јела и пића и исхрану свог пса, а не пита колико кошта школарина на факултету у иностранству за моје дете“, резигниран је Дртина, “и не знам зашто кинта иде само Млаташи и екипи, као да ми остали нисмо радили оно што нам кажу из Централе, овим чином ће наши напредни господари изгубити много верних сарадника у колонији Јутутунији“ завршава Дртина.

“Не знам зашто сам ја сврстана у беле медведе, јесте да имам мало корпулентнију грађу, али се редовно фарбам и сакривам беле, тј седе власи“ збуњено је изјавила у телефонском разговору Барка Павлићевић, Директорка центра Фукушима.

Сања Бисер је имала помирљив тон и мисли да треба смирити страсти “и до сада смо деценијама уназад из Централе примали милионе евра и долара и увек смо их братски делили, не видим зашто и даље не би наставили сарадњу као и пре овог скандала“.

Питер Прази Лук, чије је гласило е-гарбиџ од стране Поп Драгана названо електронским смећем, је нешто оштрији “тај Поп Драган је једна најобичнија…. маму му…, таквима треба одсећи…., и не знам шта се наврзао на моје новине“ и љутито додаје “шта треба, да избацим све псовке и увреде према неистомишљеницима? Па шта онда да ставим на сајт, празну страну?“.

Поводом овог догађаја огласио се и премијер Владе Јутутуније, Мирко Цвет, који је додао да схвата кризу у НВО сектору обзиром да због економских проблема Централа више не измирује обавезе као раније и да је у току припрема пакета хитних мера Владе Јутутуније, којим би се смањио ефекат кризе на наш НВО сектор, чиме ће Влада Јутутуније и поред више десетина милиона јутутунских динара које издваја за НВО сектор ту цифру удвостручити.

У току дана огласио се и гувернер Јутутуније, Борко Клуни Извињатор Велики, који се и овом приликом извинио НВО организацијама зато што им новац није легао на време, поручивши им да не слушају Мирка, који се и иначе не пита ни за шта, и да им примања убудуће неће бити удвостручена, већ утростручена.

Александар Петровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.