Помало ми је невероватно да се ово догађа, али, изгледа да је Војислав Шешељ „доакао“ хашком суду. Изгледа да нису успели да се изборе са њим, па сада, једноставно не знају шта да раде. Не могу да изрекну ослобађајућу пресуду, а, како се чини, изгледа да немају доказа ни да га осуде. Шешељ је, као доктор права, изгледа успео да надмаши и судије и тужиоце суда у Хагу. Тиме је, између осталог, доказао и то да је једини из круга СРС (СНС) који стварно са правом носи титулу доктора.

Све ово што износим, немојте да схватите као ликовање бившем војводи и пропагатору Велике Србије! Сећам се још увек сцене када диже оружје на студенте са речима: „Ја ћу вам мајку је..т!“

Признајем и то да сам један од оних који су се радовали кад је отишао у Хаг. Такође, сматрам Шешеља маестром медијске манипулације и превртљивости. Али, одајем му признање као великом борцу и интелектуалцу!

Зашто пишем овај текст?

Па, ето, живо ме интересује како би ствари на политичкој сцени Србије изгледале када би се Воја заиста вратио на њу у наредних десетак петнаест дана. Мислим да би моментално настао циркус, а богами и паника. Верујем да највише од Шешељевог повратка страхују његов дојучерашњи „штићеник“ Аца Вучић и доскорашњи кум Тома Николић. Вероватно ће им подршка гласача опасти чим Шеки пређе границу, а до Нове године ће се и преполовити. Имао би вероватно Шешељ што шта да каже о Томиној дипломи. Вероватно и о Вучићу кога данас осамдесет посто јавности сматра свецем.

Једва чекам да чујем и видим његово прво гостовање на телевизији. Без обзира што га нисам подносио као политичара, увек је успевао да ме насмеје у телевизијским гостовањима и поготово тв дуелима. Војислав Шешељ је способан да сваку расправу, уколико му то одговара, доведе до апсурда. Саговорника, тј. дуелисту, остави кратких рукава, колико год изгледало да је овај у предности. Ова Шешељева способност не представља никакву моралну особину, већ управо вештину манипулације.

Све у свему, без обзира на писање и прогнозе медија, сумњам у Шекијев повратак. Повероваћу оног тренутка кад буде дао изјаву новинарима по слетању на аеродром Никола Tесла.

А, ако се то деси, почиње шоу!

Замислите на пример тв дуел Шешељ vs. Вучић!? Па, то би било гледаније од мундијала!!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.