Пудлизица је раса добијена мешавином изгледа „пудле“ и менталног склопа „улизице“. Спада у најумиљатије расе „керова“ јер својим умиљатим понашањем, веома подсећа на „пудлу“ док јој у карактеру преовладава увлакачка црта, пре свега захваљујући „аналној“ фази развоја личности. „Пудлизице“ имају веома развијен „њух“ за газдино расположење, па се у зависности од његовог и оне слично понашају. Најчешће, сама појава „газде“ на њих делује узбуђујуће. Узбуђење је приметно када „пудлизица“ почне да шени, маше репом и скаче у вис од среће. Уколико јој се „газда“ обрати неком речју, макар она не била ни мало смешна, неизоставан је грохотан смех „пудлизице“, такође карактеристичан само за ову расу.

Што се тиче физичких способности, код „пудлизице“ не доминира физичка снага већ су изражене „атлетске“ способности и то: скакање са места на место; трчање од једног до другог места; увлачење по потреби; гребање и лактање или фудбалским жаргоном „ремпловање“ . Због поседовања велике брзине, код „пудлизице“ је интересантно да када трчи у круг – „само своју задњицу види“.

Спада у расу новог, савременог доба, због чега их углавном узгајају људи на високим друштвеним функцијама као што су тајкуни, лопови, политичари, разни директори, шефови и тд.

By german

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.