Поштована господо, западне демократе!

У име редакције сајта Задружни коњ, обраћам Вам се са жељом да Вам помогнемо у спашавању света. Од почетка пратимо и подржавамо Вашу акцију ЗА СВЕТ БЕЗ (ИРАНСКОГ) АТОМСКОГ ОРУЖЈА. Сматрамо да је ваша идеја да зауставите ирански нуклеарни програм тако што ћете уништити иранску економију мудар тактички потез. Не знамо како сте то замислили, али ми Вам (волонтерски) нудимо једну опцију, која је убитачно ефикасна.

Не знам да ли знате, у нашој држави постоји читава војска експерата за уништење било чије и било какве економије. Мишљења смо да већих мајстора од њих, за такве ствари, нема под капом небеском. (Ако нам не верујете, дођите на један дан у нашу земљу и уверићете се у њихову стручност.) По неким нашим проценама, они би иранску економију развалили за, највише, месец дана, пошто су овде, код нас, имали јако добру праксу, па су унапредили своја знања и методе. Они практикују најсавременије методе уништавања економије: системску корупцију, приватизацију јавних и друштвених предузећа без икакве контроле и потребе, уништавање домаћих банака, монопол над свим и свачим, истребљење домаћих произвођача, задуживње државе, злоупотреба јавних набавки… и све остало што им падне на памет, а може да сахрани економију.

Кад би они дохватили иранску економију у своје руке, Иран би, већ после два-три дана дошао у ситуацију да нема нафте ни за своје потребе, а камо ли за извоз. Одмах, затим би постали највећи узвозници сопствене нафте, јер би ови наши експерти распродали сва нафтна поља неким фирмама са Кајманских и Девичанских острва које би иранску нафту, прво извозиле из Ирана, па би исту увозиле у Иран, по много већој цени. За десет до петнаест дана би морали да кукају за кредит код СБ или ММФ. После двадесетак дана би морали да пристају на свакојаке уцене, само да би добили било какву цркавицу. Након тога би, усред глади, ирански народ почео да се дави међусобно ко пацови у плеканом бурету, све док не победи најјачи. И на крају, неких тридесетак дана након почетка операције, Иран не би био у стању да произведе ни камену секиру, а камо ли атомску бомбу.

Ако имате било каквих нејасноћа у вези нашег предлога, можете нас контактирати преко адресе нашег сајта.

П.С. Користимо ову прилику да се захвалимо госпођи Клинтон и Њеном краљевском височанству Краљици Елизабети Другој што су нам честитале Дан државности. Малом народу, као што смо ми, импонује када му Дан државности честитају они који му оспоравају државност.

                                                            Задружни коњ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.