„Федор Фримерман (30) на смрт је претучен у ноћи између среде и четвртка испред новобеоградског сплава „Саунд“ само зато што је покушао да заштити друга ког су батинали припадници обезбеђења.“ (Press, 26. jul 2013.)

Већина избацивача су посебни склопови личности. Већина њих, у ствари, једва чека да дође до неког инцидента, како би неког измлатили. То можете и да приметите по њиховом држању док „мотре ситуацију“. Заузму обично оно кретенску позу коју нема шансе да нисте бар једном приметили. Не знам како бих је описао, али покушаћу. Стоје најчешће са стране, или на неком степенику да би имали што бољи преглед ситуације, руке су прекрштене, а све време се труде да максимално истакну рамена и груди. Глава благо савијена. Кад их мало боље осмотрите, нисте баш сигурни да ли гледају шта се дешава около или мере своје бицепсе. Убијте ме, ако у том моменту не замишљају како некога млате. Смем да одем и корак даље, па да претпоставим како све мушкарце који се налазе у дискотеци или клубу посматрају као потенцијалне „муштерије“.

Слична је ситуација и са члановима навијачких група, с тим што су они искренији. Навијачи не крију да воле да туку и ломе кости. Такође, навијачима је физички изглед мање важан. Не пате сви од тога да буду набилдовани. Ваљда рачунају да дугачка штангла има јачи ефекат од десетак килограма мишића вишка. Но, да не буде забуне, између ових група није баш лако  повући јасну демаркациону линију. Напротив, чест је случај да су избацивачи уједно и чланови неке навијачке групе. У ствари, смем руку у ватру да ставим да су, ако имате десет избацивача у дискотеци, барем тројица чланови неке од навијачких група.

Но, да се вратим теми. Не знам зашто су избацивачи такви. Претпостављам да не виде сврху свог посла док некога не умлате. Можда и није то у питању. Можда су тотални садистички болесници, па им се диже док се неко превија од болова и гута крв. Бојим се, пре ће бити да је ово друго. Ето…

На крају, имао бих само још нешто да поменем. У целом свом животу упознао сам укупно једног човека који је радио као избацивач, а да је скроз кул лик. Он је сада архитекта, а послом избацивача се бавио док смо студирали. Ето, захваљујући њему сам овај текст почео са „Већина избацивача су…“, а не са „Избацивачи су…“

4 thoughts on “О избацивачима”
  1. od 10 izbacivaca bar 5 su kriminalci,a ostalih 5 su kriminalci sa policijskom znackom.uporedio si ih sa navijacima,ali si zaboravio da ih poistovetis sa policajcima,posto su i oni isti takvi,samo cekaju da ih pogledas ili kazes nesto sto im se ne dopada.pitanje je zasto oni to rade?ako das psihopati pusku dogodice se ono sto se dogodilo u norveskoj.isto je tako i u ovom slucaju!!!kad maloumnom kretenu kome su njegovi misici i tetovaze jedina bitna stvar na ovom svetu,das slobodu i moc i jos ga nalozis kako je to sto radi ok,i jos ima podrsku policije pa sta druygo mozes da ocekujes.nazalost,moralo je da se dogodi da nekog ubiju jer niko nikad prstom nije mrdnuo,a tvrdim da svako vece nekog odvale od batina,bez obzira da li ih je provocirao ili ne samo zato sto im se moze i jer nema nikog da ih spreci.poserem se na drzavu srbiju i srpsku policiju!!!

  2. nije d ih opravdavam ali zamislite koliko bi samo bilo vise huligana i polomljenog inventara da ne postoje izbacivaci?slika koju imamo trenutno po diskotekama,klubovima itd.mi je mnogo bolja nego slika u mojoj glavi bez izbacivaca u oko 4-5h kad su skoro svi pijani ili nasmrkani…

  3. a zamisli sliku ,sa svim postovanjem draga Aurelija,da si u 4-5 ujutru na lokaciji gde nisu svi nasmrkani i pijani,pa ne bi bilo potrebno pustati „cuvare“sa lanaca, da se istresaju na nekom i to obicno ,po kao Marfijevom zakonu bas nevinom,ili osobi koja je u pogresnom trenu na pogresnom mestu kluba u kom se nalazi

  4. Lepo receno-vecina…
    Radio sam te poslove,ali bitan je mir,da pjana stoka ne maltretira devojke i ostale oko sebe.Ta ‘stoka’ je uglavnom ekipa od 5-6 krkana,koji misle da su najjaci posle casice vise…Tu nastupamo mi,koji im ‘lepo’ objasnimo kako se treba ponasati.
    Ti momci koji nesretnim slucajem naje*u su uglavnom kilavci ,koji se busaju vise nego sto treba,pa kad dobiju po repu,kukaju ko devojcice.
    Zlatno pravilo-‘cuti i ne kurci se’ ili ‘cuti i lomi’…NE PRICAJ PUNO ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.