У недељу 16. марта, од 8 од 20 сати, отворен је био конкурс „ријалити шоу“ програма за све пунолетне грађане Србије под називом „Можеш бити само је’ан“. Конкурисало је нешто више од 50% становништва, иако се око 13,00 сати, највероватније због сујеверја, веровало да је слаба заинтересованост за овакав начин иживљавања, односно преживљавања. Помоћ психофизичкој припреми кандидата, два, три месеца пре и за време трајања конкурса, пружали су коктели од зејтина, шећера и вегете, које су неокрепљени и непоткрепљени грађани конзумирали и који су им својим снажним дејством давали енергију и храброст да се пријаве и опробају своје вештине борбе за опстанак.

За време четворогодишњег тестирања, које неће бити ни мало лако, кандидати ће проћи прави пакао. У авантури без посла и пара, биће принуђени да се снађу и преживе 4 године, а да при том користе само она средства и методе које је прописала конкурсна комисија. Та комисија, као врховни надзорни орган, биће задужена да се бави свим малверзацијама и преварама, и њу ће за време трајања ријалитија углавном то да интересује. Осим тога, у њеној организацији биће и путовања до најегзотичнијих места на планети, почевши од Кариба преко Канарских острва и Закинтоса па све до далеке Аустралије, где живот у „најсуровијим“ могућим условима – кандидати сигурно неће искусити. Напротив, они ће на својој „ограђеној“ и „скученој“ територији имати улогу домородаца који ће помагати западним „пустоловима“, да уз српске кафанске ритуале и избледелу српску традицију, културу и историју, „покушају“ да наметну свој стил борбе, како би сви заједно што лакше поднели период „ријалити живота“.

Грађани који нису имали храбрости и могућности да се пријаве за „Можеш бити само је’ан“, такође ће осетити чари овог савременог „шоу програма“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.