Како живимо у врло стресном времену све нам је чешће потребан неки смешко. За неупућене, смешко је најпопуларнији седатив. Ништа он не решава, али се бар смешкаш неких пар сати, а богами можда чак и заспиш… али не као беба него као клада. Иначе, већина нас спава као беба. Мало, мало па се будимо, али не да бисмо тражили сису, него обично сањамо наше повериоце како нам искежених зуба прилазе и траже свој новац натраг.

Сада је време прехлада и болести. Један од најефикаснијих превентивних метода је једење белог лука и пијење ракије. Тај миомирис је толико јак да одбија не само болесне саговорнике него и (не било примењено) и вампире.

Да са ја сада разболим не бих прошао баш најбоље. Отишао бих због обичне упале грла а завршио бих на нервном. Већ  годинама се лечим како знам и умем јер немам храбрости да одем код лекара. Не плашим се инјекција колико администрације. Ја немам отворен картон ни у једном дому здравља. Прво би ме питали : А зашто немаш картон? После пар сати објашњавања бих добио нов новцијат картон и свог изабраног лекара који би завршио смену баш када бих ја дошао на ред. У међувремену би преко реда упадали неки са везама или прасетином. Ми запослени морамо да чекамо у реду заједно са пензионерима којима је одлазак лекару главна разбибрига. И тако, кад лепо дођем на ред неког лепог дана лекар би ми рекао да пијем чај и да ће све проћи за пар дана. Али ако не успе – шта онда? Лечење белим луком сам описао. А када оно не да резултате ту су следећи методи:

Најданови кругови:

Кажу да стајањем у тим круговима можете да излечите готово све болести, од перути до импотенције. Не кошта ништа а и не стоји се у реду. Био, видео , проверио, и ниста ми није помогло, али додуше, нисам ни био болестан. А када сам у свом медјуножју опазио промене и то саопштио својој драгој која је заједно стајала самном у кругу рекла је: „животињче једно , па зар само на то мислиш?!“  Ја сам јој рекао да је то од позитивног утицаја Најдановог круга. Да ли то заиста делује на курије очи и камен у жучној кеси не знам.

Лечење чајевима:

Кога боли рука, глава, нога, ко има проблема са варењем…. Регистровани травар са Златибора продаје своје травчице и мелеме за лечење свега и свачега на бувљацима и вашарима. Да ли лечи или не, не знам, али да је регистрован у то сам сигуран да јесте. Одавно је познат полицији и регистрован као преварант. Додуше постоји и друга врста травара који су регистровани као дилери или наркомани. Ова друга врста травара углавном лечи душу и досаду.

Лечење оптимизмом и надом

Најчешћа превентива, јача од свих вакцина заједно, чувена реченица : “Ваљда нисам толики баксуз –  ваљда неће….”

Некупање

Купање је изузетно опасан спорт , нарочито зими. Од тога се добијају хемороиди, шарлах и лепра. Некада и заједно. Ово није метод лечења ово је превентива. Никако се не купати зими изузев пред крсну славу и Божић. Тада свеци чувају од прехладе.

Лечење зубобље коштицама од шљиве

Кога боли зуб треба да узме две коштице од шљиве. Једну стави под језик, а другу у анус. На сваких пет минута промени места овим двема коштицама. Поступак понављати док бол не престане. Овај метод није ефикасан код истовремене дијареје и зубобоље. Нисам пробао. Радије сам за комбинацију бруфен + ракија.

НАСТАВИЋЕ СЕ

Прасе Драгиша

By prase dragisa

prase kao pase niko na njega ne obraca paznju ali...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.