Драги читаоци, управо се приближавамо 248. испитанику који ће да учествује у нашој анкети  “Како се живи у Србији данас?”

Анкетирани бр. 248: Морам признати – одлично! Ја сам рецимо високо образован кадар  и био сам кадар да нађем посао у струци. Као што се и очекивало након демократских промена 2000. године заустављено је одливање мозгова из Србије и ја сам доказ за то. Зашто да перем судове у Мајамију кад могу у Србији да једем по ресторанима и да их уопште не перем!?

Драго нам је због вас, а сада ћемо исто питање поставити и нашем 249. испитанику.

Анкетирани бр. 249: Да вам кажем ја се не жалим! Ја сам иначе дуго био приватник, трговао свим и свачим, и у почетку није било лако. Морало се некад ићи и с оне стране закона али Боже мој! Све паре сам трошио овде. Међутим, од кад сам нашао овај посао који сад радим цветају ми руже и на тапетама! Моја девиза је: Стоп монополима – трговина људима!

Егзотично! А сада наш јубиларни 250. испитаник! Како Ви живите у Србији?

Анкетирани бр. 250:  У Србији се живи савршено! Ако неко у то сумња нека погледа мој случај. Ја нити имам школе, нити имам приватан бизнис а живим као мали бог! Сваки дан идем на посао службеним аутом, једем искључиво у ресторану а и жене се лепе на мене као да правим туткало! Али не гризе ме савест! Све што имам зарадио сам са ових десет лепљивих прстију!

Хвала пуно! Дакле, статистика је јасна! Од 250 испитаних грађана 250 живи добро! А сад ћемо морати да се одјавимо јер је председник парламента утврдио кворум и скупштина ће почети са радом.

Миодраг Стошић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.