Овог викенда се у мојој отаџбини одржава финале светског првенства у шибицарењу. Најзад ћемо знати ко уме и туђу мајку да зајебе не би ли га гледала ко рођено дете.

Традиција шибицарења у мојој земљи је прастара. Али, као спортска дисициплина је легализована 1990. године. Тада је се одржало прво државно првенство и на њему је победио чувени Боба Морген. Временом је постало јасно да су најбољи шибицари света управо наше горе листови, па је наше државно првенство добило статус светског. Ко на њему победи, тај је у стању Бога да убеди да чита Библију наопачке.

Ово је 10. по реду светско првенство. Да на њему учествују,  стекли су право само они шибицари који су успели да зајебу више од 10.000 наивчина и да их врате кући без пара и одела. Пред само такмичење, изгледало је да ће борба бити равноправна и неизвесна, што је се показало као нетачно.

Као што знате шибицарење се изводи са три празне шибице и једном куглицом. То је традиционални метод. Међутим, ове године, двојица такмичара, који су се пласирали у финале, направили су праву револуцију у овој племенитој махинацији.

Тома Муљажа и Бора Манипулација су бриљирали користећи само једну шибицу! Иако су наивни кладионичари, користећи јалову логику, мислили да, ако Тома и Бора користе само једну шибицу и једну лоптицу, лоптица увек мора бити испод шибице, испоставило је се да нису у праву! Кад год подигну, ту једну једину шибицу-лоптице нигде нема- и изгубе уложени новац. А, кад након тога Тома и Бора подигну ту исту шибицу-испод ње стоји лоптица!

Народ се одушевио! Сви као један узвикују: „Браво! Шампиони! Мајстори!“

Већина кладионичара који су „одрани“ у првом кругу најављује свој долазак и на финале. Многи учесници из првог круга позвали су своје навијаче да подрже једног од финалиста, је су им Бора и Тома обећали део зараде, ако их подрже у финалу.

И да би атмосфера пред финале била још напетија побринуо се Тома Муљажа. Оптужио је Бору манипулацију за коришћење металне лоптице и кутије шибица са дуплим дном у коме је био мали магнет. Врховне судије Светске шибицарске федерације су ту оптужбу одбациле као неосновану.

Иначе, њихов сукоб ван спортских борилишта траје већ годинама, јер су у више наврата оптуживали један другог да су током својих дугих шибицарских каријера мењали разне моделе шибица, зависно од тренутних потреба, као и да су међу кладионичарима увек имали своје људе који су играли улоге „лажних добитника“.

Поред ове двојице сјајних људи, спортиста и професионалаца, треба споменути и трећепласираног Малишу Слобића, коме је први тренер био чувени Боба Морген. Тај млади шибицар у успону маестрално је доводио кладионичаре до лудила користећи две шибице. После проглашења коначних резултата, Малиша се обратио новинарима и јавности: „На овом такмичењу користио сам две, на наредом, као Бора и Тома- једну, а једног дана бићу најбољи шибицар, некористећи ниједну шибицу! Осветлаћу образ моме покојном тренеру Боби Моргену!“

Велики поздрав свим љубитељима спорта из колевке шибицарења!

До наредног јављања,

Задружни коњ

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.