Живим у малом селу Заглавац. Вероватно нисте чули за њега. Јако је мало. Налази се одмах до града Смарачка Смаранка.

Моје село није велико, али је јако лепо. Лепоти доприноси и чињеница да је комплетно асфалтирано. Сви путеви, дворишта, стазе и богазе. И њиве су асфалтиране. Остављане су само мале врсте од цирка двадесетак сантима да могу да се засаде разне културе. Некоме ће ово звучати јако чудно, али вероватно да све то има неке везе са именом нашег села. Главешине су се одлучиле на овај потез зато што им је било доста заглављивања по разним путевима и стазицама. Поједини су се толико примили да су почели и са асфалтирањем суседне им Смарачке Смаранке. Решили људи да више никада не згазе у блато из кога су никли. Срушиће све мостове за собом. Ниједна сељачка нога више никада неће бити укаљана.

Радови су чести и обимни. Ево јуче је, рецимо, било асфалтирано преко ПЕДЕСЕТ (словима) метара асфалта на врло важној саобраћајници између продавнице електро опреме и нашег сеоског гиганта Мис-а. Изградња је била јако напорна и мукотрпна, зато сто се по пропису радило са три слоја асфалта.

Пред крај изузетно напорних радова који су трајали преко три сата, случајно је наишао и наш великомученик и ктитор. Да прозбори коју мудру. Свечани догадјај је пропраћен снимањем са ДВЕ камере, у такозваној “стерео моушн” техници. И снимак ће бити послат браћи Wachowski на обраду ради убацивања у најновији део Матриxа! Догађају је присуствао сав крем нашег града. Зато што то није ствар коју они треба да раде по defaultu. То се они жртвују за нас!

Хвала вам на свему! Једва чекам нове изборе! Можда опет добијемо неко лепо знамење у центру. Рецимо, у облику шерпе, пошто бетонски тањир са водом већ имамо. . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.