Новосађанин А.Б. нам се јавио са невероватном причом да је приликом регистровања аутомобила добио нову таблицу са десном словном ознаком EH, мада је очекивао да ту мора да се нађе нешто као BČ, ZJ, ŠA или бар BG.

Иако су многи Новосађани на новим таблицама добили словне ознаке ZG, ST, ZD, ŠB, VŽ, DU и слично, мала је шанса да би им тај детаљ могао бити поуздана замена за Каско осигурање у случају да на летовање оду у тако лепу, која је тако близу, јер им је срце рекло Јадран.

Такодје, мада и врапци знају да је Косово Србија, ипак нас многе NS таблице подсећају на ту чињеницу, па тако на не малом броју новорегистрованих NS аутомобила можемо видети ознаке као што су KM, PŠ, GN, PĆ, GČ и слично.

Са друге стране, како бисмо утврдили знање домаће географије, велики број NS таблица се завршава са NI, PI, VR, KŠ, KG, а нису запостављена ни осећања локал патриотизма, па тако возачи из Новог Сада, путем својих таблица, гаје братске везе са околним насељеним местима као што су SO, ĐU, ŽA, ZR, KI, VŠ, SU и тако даље.

Овакве словне комбинације посебно су са одобравањем примили возачи који имају тенденцију да после учињеног саобраћајног прекршаја великом брзином напусте лице места, обзиром да ће случајни очевици са врло високом вероватноћом, услед брзине, панике, изненађења и осталих фактора који утичу на стање помућене свести у таквим ситуацијама, скоро сигурно пермутовати словне ознаке, па ће тако полицији пријавити једино што су успели да запамте са таблице, а то је да је бициклисту оборио возач из Сомбора, јер „сигуран сам да је на таблици писало SO“.

Аутор текста: Владимир Боговац

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.