Сваки дан нас упозоравају…стиже…све је ближе и ближе…нови талас економске кризе! И нервирају се: како не схватамо озбиљно такву претњу као што је: светска економска криза!

Можемо остати без посла? Како без посла?!Што је више радних места укинуто све смо више морали да радимо и радили смо…на сиво…на црно …на бело…за себе, за децу, за друге! Ма, нама је посла преко главе!

Да ли смо ми свесни да можемо остати без кућа, због хипотека које смо стављали док смо покушавали да покренемо приватни бизнис?! Куће?! Ми и немамо куће, ми смо подстанари…ми нисмо градили куће, нас су издржавали остарели родитељи…Били смо срећни кад је у владу ушао ПУПС! Ми, нажалост, никад нећемо бити чланови ПУПС-а, ни када остаримо…јер је то удружење пензионера…то су они који су имали среће да се запосле и не добију отказ.

Поскупеће бензин?! Пази…молим те…поскупеће бензин?!…па ми нигде и не идемо…Ми само путујемо у машти и сновима! А за то нам не треба бензин…мислим.

Мораће да се стеже каиш?! Па ми ни панталоне немамо…од стезања каиша сад ме има два…који никако да се сретну. По цели дан се траже…

Остаћемо без плате?! А шта то беше? Ако се неко сети нека не јавља! Зашто? Да не узнемирава мирну јавност!

Кажу – застрашујућа је ситуација на светским берзама и непредвидиво је кретање вредности акција злата и драгог камења…е, то је једино што нас забрињава! Како?! Па ми немамо драго камење и злато…Е, баш зато!

Али…стиже нови велики талас економске кризе…а ми ништа!?

Броду који је на дну океана, који је одавно потонуо таласи не могу ништа! Таласи су претња за оне који су до сада пливали и који су на површини океана. Таласи нису претња за оне који су потонули с бродом!

 

П.С. А наслов – Немој срећо, НЕМОЈ НА НАС!? Одавно нисам прочитала текст који има везе с насловом!

аутор: Ружа Хелаћ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.