Пецам пре неки дан са кеја, кад дође неки старији, мени непознат човек. Седе поред мене и извади своје штапове. Одједном, узме један штап, стави на раме и крене као да нишани. Питам га шта то ради, а он ће: „Упуцавам га!“ Нисам га разумео, али и нисам много обраћао пажњу, па сам наставио даље своје пецање.

После пар минута, пита он мене: „Синко, шта користиш као муницију? Није ми било јасно па сам питао: „Какву муницију?“ Каже он климајући главом:“Овај, храну бре, чуј мене, муницију!?“ Одговорим: “ Качамак и кукуруз“!

Тако крене прича и ми се ту упознамо. Рече да је мајор у пензији. Кроз даљи разговор препознам војничину старог кова, скованог за време Титовог режима. Међутим, како се разговор даље одвијао, нешто ми западе за уво. Приметио сам да је био и остао велики залуђеник за оружје. Какву год тему да покренем, он прича своју причу јер га све живо асоцира на пушке, пиштоље, бомбе итд. Знате оно, кад је неко оптерећен нечим, па само о томе прича и шта год га питате он „окреће“ на ту тему! Такав је и овај господин.

Врхунац је био кад сам га питао шта је то уствари „Капитализам“, да ми мало ближе појасни, с обзиром да је „стари борац“, а он, као из бестрзајног топа М 60 „опали“:

„Е, мој синко! Капитализам, то ти је:

Савремено, мултикорпорацијско оружје, намењено за уништавање природе тј. човекове животне средине, културе и историје, а по потреби и неутралисање побуњеничке живе силе.

Својим деловањем утиче на непријатељске, недемократски расположене циљеве.

Успешно дејство има на свих 40 хиљада километара Земље, док најбоље резултате постиже акцијама „милосрдних анђела“ на неистомишљеничке циљеве!

Користи муницију калибра од 1 до 100 коју производи америчка фабрика ФЕД (фуњарска емисија долара) по израелској лиценци. Познато је да Израелци имају најбоље „обучене“ капиталисте на свету.

Фунционише на принципу позајмице дугорочних новчаних средстава.

Паљба може бити јединачна, а на опирајуће циљеве, по потреби, рафална и то сасређеном ватром више „НАТО-ваца „. Рафали могу бити непрекидни по 78 дана, а по потреби и више до коначног уништења економски самосталних непријатељских циљева!

Комплет капитализма сачињавају „постоље“, оружје и муниција.

„Постоље“ послужују више послужитеља. На врху постоља се налази командант са „црвеним штитом“, или на немачком – „Ротшилд“. Он издаје наређења за дејство на непријатељску живу децу, пардон – живу силу.

Оружје се састоји од следећих делова:

Цев: – САД се тренутно састоји од 50 ситнијих делова, али се ради на даљем „развоју.“ Намењена је да се у њој припреми испаљење муниције и да се муницији да правац и обртно кретање при лету на тржишту. Пардон – на стрелишту! У унутрашњости цеви је лежиште „муниције“ и водиште „крда“, овај – зрна! Кроз цев пролази муниција са реденика који је „ДУГ“ 16,39 билиона метака. Фабрика ФЕД свакодневно ради на повећању броја метака које користи за своја дејства на непријатељске циљеве!

Нишан: Преко нишана муни(ЦИЈА) долази до жељеног циља, односно доводи до неутралисања штетног недемократског деловања непријатеља и даје правац муницији за увођење „бољег“ демократског расположења у непријатељске редове!

Сандук са муницијом: Чини пратећи део оружја и носи се свуда на тржиште, односно ратиште!

Гасна комора са регулатором гасова: „Навучена“ је на цев, као и цев на њу, односно имају заједничко дејство и утврђена је за цев „чивутијама“, пардон – чивијама.

Сматра се оружјем будућности јер се његовом дејству не назире крај!“

Беше ми смешно, али…?

By german

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.